Представители на македонските българи се срещнаха в Брюксел с еврокомисаря 

...
Представители на македонските българи се срещнаха в Брюксел с еврокомисаря 
Коментари Харесай

Представители на македонските българи се срещнаха в Брюксел с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей

Представители на македонските българи се срещнаха в Брюксел с еврокомисаря  по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей, както и с евродепутати от разнообразни политически групи, в това число докладчика на Екологичен потенциал за Северна Македония Илхан Кючук. Срещите се състояха по самодейност на Люпчо Георгиевски, Петър Колев и Георги Трендафилов.

„ Македонските българи се стремят за допустимо по-бързо участие на своята страна в Европейски Съюз. Това е от изгода както на всички жители на Република Северна Македония, по този начин и на България, на целия район и на Европа. Затова работим, по тази причина подписахме контракта през 2017 година, поради това Българското председателство беше съсредоточено върху увещание на нашите сътрудници, че интеграцията на Западните Балкани би трябвало да се случи колкото е допустимо по-бързо. Трябва да се поддържат всички проевропейски сили както в Република Северна Македония, по този начин и на Западните Балкани ”, заяви  Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

„ Европейската рамка и домашното, което би трябвало да осъществим в Скопие, е извънредно ясно - би трябвало да променим конституцията. Тази конституция е колкото на Пендаровски, толкоз и на Петър Колев. Трябва да променим нашата конституция. И тази работа няма да я свършим в Брюксел, би трябвало да я свършим в Скопие ”, съобщи от своя страна Петър Колев, който е ръководител на „ Гражданския либерален съюз ”.

Председателят на българския клуб „ Иван Михайлов ” в Битоля Люпчо Георгиевски предложения на Пендаровски и цялото държавно управление на Северна Македония на разговор с македонските българи.

Разговорите стават дни след побоя над секретаря на българския културен клуб „ Цар Борис Трети ” в Охрид Христиан Пендиков. Върховният представител по външната политика и политиката на сигурност и защита Жозеп Борел осъди нападението на среща с външния министър на РСМ Буяр Османи.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР